Stephen Amell Kimdir?

Stephen-AmellStephen Amell 8 Mayıs 1981 Kanada’nın Toronto şehrinde doğdu. Gençlik çağlarında iken oyunculuk alanında kariyer yapmaya karar verdi. Yakışıklı Hollywood oyuncusunun sinema hayatında ki ilk rolü Queer as Folk dizisinde spinning eğitimcisi karakteri oldu. Yeteneği bilinmeyen Stephen daha sonra hep küçük rollerde kamera karşısına çıktı.

2007 yapımlı The Tracey Fragments filminde Stephen Amell dedektif karakteri ile ilk ekran rolüne merhaba dedi. Stephen’in ilk önemli rolü 2009 yapımlı Vampir Günlükleri dizisidir. Daha sonra yeni bir şirketin seçmelerine çağrıldı ve yıldızı burada parladı diyebileceğimiz an oldu. 2012 yapımlı Arrow dizisinde Oliver Queen karakteri ile başrol oyunculuğu aldı. Dizi büyük bir ilgi gördükten sonra iyi bir üne sahip oldu Stephen.

25 Aralık 2012 yılında Cassandra Jean ile evlendi aradan bir yıl geçtikten sonra 25 Mayıs 2013 tarihinde özel bir törenle evliliklerini tazelediler. Evlilikleri hala devam eden mutlu çiftin ilk kız çocuğu 15 Ekim 2013 de doğdu. Arrow yani ok dizisinde oynayan Stephen Amell‘in bölüm başı maaşı 30.000 $ dır.

Stephen Amell Filmografisi

  • Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden  (2016) IMDb Puanı: 6,3
  • (Dizi) Gelecegin Efsaneleri – Legends of Tomorrow (2016– ) IMDb Puanı: 7,2
  • (Dizi) Arrow – OK (2012-2015) IMDb Puanı: 8,2
  • (Dizi) The Flash (2014–) IMDb Puanı: 8,3
  • Superhero Fight Club (2015) IMDb Puanı: 9,5
  • Vixen (2015)
  • When Calls the Heart (2013) IMDb Puanı: 6,6
  • (Dizi) Heartland (II) (2007– ) IMDb Puanı: 8,3
  • (Dizi) Private Practice (2007–2013) IMDb Puanı: 6,6
  • (Dizi) New Girl (2011– ) IMDb Puanı: 7,8
  • (Dizi) Hung (2009–2011) IMDb Puanı: 7,2
  • (Dizi) 90210 (2008–2013) IMDb Puanı: 6,0
  • (Dizi) Kanit Pesinde (2000–2015)  IMDb Puanı: 7,8
  • (Kısa Film) Stay with Me (II) (2011) IMDb Puanı: 8,3
  • (Dizi) Justice for Natalee Holloway (2011) IMDb Puanı: 5,4
  • (Dizi) Vampir Günlükleri (2009–) IMDb Puanı: 8,0
  • (Dizi) NCIS: Los Angeles (2009– ) IMDb Puanı: 6,8
  • (Dizi) CSI: Miami (2002–2012) IMDb Puanı: 6,4
  • (Dizi) Blue Mountain State (2010– ) IMDb Puanı: 8,5
  • The Cutting Edge: Fire & Ice (2010) IMDb Puanı: 6,2
  • (Dizi) Flashpoint (2008–2012) IMDb Puanı: 7,7
  • (Dizi) Da Kink in My Hair (2007– ) IMDb Puanı: 4,3
  • Screamers: The Hunting (2009) IMDb Puanı: 4,7
  • (Dizi) Rent-a-Goalie (2006– ) IMDb Puanı: 6,4
  • Kayıp Yüzük (2007) IMDb Puanı: 6,6
  • (Dizi) ReGenesis (2004–2008) IMDb Puanı: 8,0
  • The Tracey Fragments (2007) IMDb Puanı: 6,2
  • The House Next Door (2006) IMDb Puanı: 4,7
  • (Dizi) Dante’s Cove (2005– ) IMDb Puanı: 6,1
  • (Dizi) Beautiful People (2005–2006) IMDb Puanı: 7,1
  • (Dizi) Tilt (2005– ) IMDb Puanı: 7,0
  • (Dizi) 1-800-Missing (2003–2006) IMDb Puanı: 6,4
  • (Dizi) Degrassi: The Next Generation (2001– )  IMDb Puanı: 7,1
  • (Dizi) Queer as Folk (2000–2005) IMDb Puanı: 8,3