Katie Cassidy Kimdir?

Katie-CassidyKatie Cassidy 25 Kasım 1986 Yılında ABD’nin Los Angeles metropolünde olan Kaliforniya eyaletinde doğdu. Babası David Cassidy, 1970’lerde bir pop yıldızı oldu. Annesi Sherry Williams, 1970 başında moda dünyasında ünlü bir manken oldu. Akrabalarından bazı ünlü isimler; Shaun Cassidy, Patrick Cassidy, Ryan Cassidy, Jack Cassidy, Evelyn Ward ve Shirley Jones’dir. Çocukluk yıllarında dansa ve oyunculuğa merak saran Katie dans ve oyunculuk dersleri almaya başladı. Kendini geliştirmek için elinden geleni yapan Katie Cassidy jimnastik, piyano, gitar ve şan eğitimi de almaya başladı ve sonunda Kaliforniya İlanları için ponpon (amigo) kız oldu. Annesi onun oyunculuk kariyeri için elinden geleni yaptı ama önce lise ve üniversite hazırlık sınıflarını tamamlaması olduğunu vurguladı. 2005 yılında mezun öncesi, toplum tiyatrosunda oyunculuk eğitimi almaya başladı.Azimli oyuncuya  “Dee Dee” olarak ilk rolünü teklif edildiğinde Katie New York Üniversitesinin Tisch Sanat okuluna kabul edilmişti. Katie Cassidy şarkı sözü yazmadan tutta oyunculuk alanında yetenekli bir kişiydi ancak okul ile oyunculuk bir arada yürütmesi onun için zor oluyordu. Yapım yılı 2001 olan The Division dizisinde Young CD  karakterini canlandırdı. 2012 yapımlı Arrow dizisinde Laurel Lance ismi ile avukat karakterini canlandırmaya başladı. Jesse’yle ve Katie bir hikaye üzerinde Genç Kişiler dergisinin Ocak 2006 sayısında çıktı.

Filmografisi

  • The Wolves at the Door (2016)
  • (Dizi) Legends of Tomorrow (2016– )
  • (Dizi) Arrow (2012– )
  • (Dizi) The Flash (2014– )
  • Superhero Fight Club (2015)
  • Vixen (2015)
  • The Scribbler (I) (2014)
  • Benim İçin Öldür (2013)
  • (Dizi) Dedikoducu Kız (2007–2012)
  • (Dizi) New Girl (2011– )
  • Monte Carlo (2011)
  • Georgetown (2011)
  • Elm sokağında kabus (2010)
  • (Dizi) Melrose Place (2009–2010)
  • (Dizi) Harper’s Island (2009)
  • (Dizi) Doğaüstü (2005– )
  • 96 saat (I) (2008)
  • Walk the Talk (2007)
  • Live! (2007)
  • You Are Here (2007)
  • Black Christmas (2006)
  • Click (2006)
  • The Lost (II) (2006)
  • Telefondaki yabancı (2006)
  • (Dizi) 7th Heaven (1996–2007)
  • (Dizi) Listen Up (2004–2005)
  • (Dizi) The Division (2001–2004)