Dakota Johnson Kimdir?

Dakota JohnsonManken ve aktris olan Dakota Johnson 4 Mayıs Ekim 1989da ABD’nin Texas eyaletinde dünyaya geldi. Don Johnson ve Melanie Griffith çiftinin kızı. Anneanneside oyuncu olan Tippi Hedren. 1999 yılındaki Dakota ve onun üvey kardeşi Stella Banderasin gerçek yaşamını anlattığı filmde annesi Melanit Griffith oynadı. Filmi üvey babası Antonio Banderas yönetti. Dakota okuluna devam ederek profesyonel bir aktris olmaya karar verdi ve birkaç yıl bekledi. 2009 yılında Mango markasının kot hattı için modellendirildi. Dakota bu markanın “yükselen yıldız” kampanyasını oluşturdu ve Avustralya’nın Sidney kentine gitti William Marris Agency ile anlaşma imzalayıp oyunculuk tarihine başladı. 2010 yılında David Findrerin ilk gişe filmi olan Sosyal Ağ da rol aldı. En İyi Film dahil olmak üzere sekiz dalda Oscar adayı gösterildi. 2012’de birkaç filmde daha rol aldı. Christopher Neilin filmi olan Keçi, Nicholas Stoller’in filmi Uzatmalı Nişanlım gibi. İlk televizyon şovu 2012 yılının güz sezonunda Fox kanalında yayınlanan “Ben ve Kate” de Kate rolünü canlandırdı. William Sheaskpare oyununun günümüze uyarlanmasıyla oluşan Grinin Elli Tonu filminde de Anastasia Steele karakterini canlandırdı.

Dakota Johnson Filmografisi

Black Mass (2015)
Grinin Elli Tonu (2015)
A Bigger Splash (2015)
Chloe and Theo (2015)
Cymbeline (2014)
Closed Set (2014)
Hız Tutkusu – Need for Speed (2014)
Date and Switch (2014)
The Office (TV)
Ben and Kate (TV)
Transit (V) (2012)
Uzatmalı Nişanlım – The Five-Year Engagement (2012)
Liseli Polisler – 21 Jump Street (2012)
Keçi – Goats (2012)
For Ellen (2012)
Beastly (2011)
All That Glitters (2010)
Sosyal ağ – The Social Network (2010)
Crazy in Alabama (1999)